top of page

Op sjok met Marco: De Tievishoeve

Deze zomer ging ik mee op pad met de familie Janssen-Baeten, uitbaters van deze fantastische zaak die al enkele generaties teruggaat in de tijd!  

In de Groenstraat 11 te Opglabbeek begon Alice in 1984 verse koemelk te verwerken tot hoeve ijs. Zoveel jaren laten houden haar dochters  samen met hun gezin deze traditie in eer en hebben ze zelfs de boerderij verder uitgebreid met een hoevewinkel, bistro en ijskar. Hierbij focussen ze zich vooral op lokale lekkernijen, biologische groenten en fruit uit eigen streek en huisgemaakte producten. 💪

Ik mocht mee de handen uit de mouwen steken en ontdekte de diversiteit aan taken binnen de Tievishoeve. Van het maken van passate, potten labelen labelen, ijsjes scheppen, klanten bedienen tot pannenkoeken bakken en eieren uithalen. Bij de Tievishoeve valt er altijd wel iets te beleven. 🍨

Ze geloven in de “natuurlijke gang van zaken” en zijn overtuigd van hun pure smaak van voedsel dankzij hun gezonde en gelukkige dieren. Zo verzorgt opa Mathieu nog steeds met veel goesting de koeien. Ik kan zeker één ding met zekerheid zeggen: gelijk hebben ze! Het is een plek waar mensen samenkomen, een warme, gezellige én familiale sfeer hangt en kwalitatieve lokale producten centraal staan. Stuk voor stuk zijn de vele fietsers en wandelaars die hier passeren dan ook tevreden van hun bezoek.  

Ondanks het feit dat er veel wordt gelachen onder het personeel, werken ze ontzettend hard. Ik wil Gonda, Tine, Liesje, Johan en Darryl ontzettend bedanken om mij met open armen te ontvangen. Het was een zeer leerrijke én fijne dagen waarin het belang van verse, kwalitatieve en lokale producten nogmaals werd benadrukt! 👏



Comments


bottom of page