top of page
WhatsApp Image 2022-02-19 at 91344 PM (3)_edited.jpg

Op sjok met Marco

De Frietboetiek

Vorige week ging ik op sjok met Ronny Voortmans en Peggy Tielens, de trotse eigenaars van de Frietboetiek. Ze zijn beiden sportief, trekken er graag op uit en zijn rotsvaste waarden binnen de horeca in Oudsbergen. Zo is Ronny ook voorzitter van Horeca- Oudsbergen en -Limburg en verdedigt hij de belangen van horeca uitbaters. Ik wou ontdekken wat er leeft bij onze ondernemers om hier met ons gemeentebestuur op in te spelen en in levende lijve ervaren hoe het werk in de horeca is. Met Peggy en Ronny zag ik een ideale match om dit te doen.

Deze Oudsbergse ondernemers baten dan ook al 17 jaar lang met een grote glimlach de beste frituur van het land uit. Na een dag met hen mee te lopen, kan ik nogmaals bevestigen dat ze meer zijn dan gewoon een frituur.  Ze kregen immers niet zomaar tweemaal de titel ‘Beste frituur van Belgie’ en eenmaal ‘Beste frituur van Limburg’ toegekend. Hun team is zoals een goed geoliede machine. Een hechte groep die garant staat voor een warm onthaal, goede service en heerlijke maaltijden.

Peggy en Ronny hun management is indrukwekkend waardoor hun enthousiaste medewerkers perfect zijn afgestemd op elkaar. Vanaf het moment dat de bestelling is ingegeven, krijgt iedere medewerker zijn deeltaak om de bestelling correct en snel af te werken. Ik kreeg de kans om mee te draaien in dit proces en alles uit te proberen:  bestellingen opnemen en afrekenen, schotels maken, frieten en snacks bakken, frigo’s aanvullen, opdienen… Alles steeds volgens duidelijke richtlijnen en met respect voor hygiëne, kwaliteit én klantvriendelijkheid.

Zelfs tijdens de pandemie zijn ze hun visie blijven uitdragen en hebben ze op een ongezien tempo hun zaak gereorganiseerd door bijvoorbeeld te starten met een online bestelsysteem. Net zoals alle andere ondernemers moesten ze zich flexibel opstellen en inspelen op de geldende maatregelen. Dat deze periode moeilijk was, is een open deur intrappen. Ik wil dan ook mijn oprechte waardering uitdrukken voor alle ondernemers die er probeerden het beste van te maken. Men hoort vaak dat het hard werken is in de horeca, maar nu heb ik het zelf mogen ondervinden.

Ronny en Peggy, jullie zijn 2 top ondernemers die met veel passie en een positieve drive jullie zaak uitbaten. Bedankt voor deze ervaring en graag tot snel in Oudsbergen!

bottom of page